Ju-Ha Consulting palveluvalikoima, hankintakoutsi ja julkisten hankintojen asiantuntijapavelut

Tiellä kohti avoimuutta – Kuntalain voimaan tulleet säädökset ja kuntien hankinnat

alkoista tässä ei voida, ainakaan tämän asian osalta, puhua.

Virkamiehen tulee tästä lähtien tehdä kirjallisesti perusteltuja päätöksiä, asettaa ne nähtäville ja antaa ajantasainen oikaisuvaatimusohje avoimesti saataville.

Kaikesta tästä selviää aivan varmasti ja aikaa myöten tästä tulee rutiinia. Onhan rutiinia tullut myös esityslistojen ja pöytäkirjojen esillä olemisesta verkossa.

Tulossa on muitakin uudistuksia joihin kuntien pitää varautua. Tietosuoja-asetuksen muutos jota sovelletaan toukokuusta 2018 alkaen, aiheuttaa muutospaineita kaikessa viestinnässä ja rekisterien pidossa sekä – muodostumisessa. Hankintojen osalta EU-hankinnoissa pakollinen sähköinen viestintä, järjestelmällä joka täyttää direktiivin vaatimukset, astuu voimaan lokakuussa 2018. Yhteishankintayksiköiden osalta se astui voimaan jo huhtikuussa 2017.

Kaikki tämä on askelia oikeaan digitalisaatioon, siihen että tieto kulkee oikein, oikea-aikaisesti ja on vain niiden saatavilla, joille kyseinen tieto kuuluu. Työtapojen muutos on kuitenkin aina haaste – kun ajattelee kokonaisuutta ja tavoitteita, löytää näistäkin haasteista paljon hyvää.

Opetellaan yhdessä uutta. Meiltä ammattilaisilta saa apua aina kun tulee siihen tarve!

Aurinkoista kesää kaikille!

Tehdään yhdessä hyvää tulevaisuutta ja fiksuja hankintoja.

Artikkeliin liittyvät tärkeät päivänmäärät:

  • 1.6.2017 Kuntalain säädökset tulivat voimaan
  • 25.5.2018 Tietosuoja-asetus astuu voimaan
  • 18.10.2018 Hankintojen sähköinen viestintä EU-hankinnoissa

Jaa kaverille:

Sinua saattaa kiinnostaa myös: